ΓΙΟΓΚΑ

Η γιόγκα είναι ένα πλήρες εκπαιδευτικό σύστημα

που στοχεύει στην αρμονία και ισορροπία σώματος, πνεύματος και ψυχής, με ατέλειωτες θετικές επιδράσεις.

Οι ασκήσεις γιόγκα τονώνουν τη ζωτικότητα του οργανισμού, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνουν την ευλυγισία και διατηρούν τη φυσική, ενεργειακή και νοητική κατάσταση του ανθρώπου σε άριστη φόρμα.

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες σωματικές ικανότητες γιατί κάθε άσκηση προσαρμόζεται ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προβλέπονται τμήματα για αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους.

Το σύστημα της γιόγκα είναι ένα απλό και φυσικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να διατηρεί το σώμα υγιές και ευέλικτο, και το νου καθαρό, έτσι ώστε ο άνθρωπος να ζει απλά και να σκέφτεται υψηλά. Το σύστημα αυτό στηρίζεται σε πέντε θεμελιώδεις αρχές:

Σωστή άσκηση:

Λειτουργεί σαν μηχανισμός συντήρησης του οργανισμού, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος και την ελαστικότητα του σώματος.

Σωστή αναπνοή:

Βοηθάει στη σύνδεση του σώματος με την μπαταρία του (το ηλιακό πλέγμα), όπου είναι αποθηκευμένα τεράστια ποσά ενέργειας, τα οποία μέσα από ορισμένες τεχνικές αναπνοής απελευθερώνονται για τη σωματική και πνευματική ανάταση του ανθρώπου.

Σωστή χαλάρωση:

Όταν το σώμα και το μυαλό υπερλειτουργούν συνεχώς (με τους σύγχρονους αγχώδεις ρυθμούς της ζωής) η αποτελεσματικότητά τους ελαττώνεται. Η χαλάρωση είναι ο τρόπος της φύσης να επαναφορτίζει τον οργανισμό.

Σωστή διατροφή:

Παρέχει τη σωστή τροφοδοσία στον οργανισμό. Η μέγιστη χρησιμοποίηση της τροφής, του νερού, του αέρα και του ηλιακού φωτός είναι θεμελιώδης.

Θετική σκέψη και διαλογισμός:

Δίνει στο άτομο τον απόλυτο έλεγχο. Η διανόηση εξαγνίζεται. Τα κατώτερα ένστικτα έρχονται κάτω από συνειδητό και απόλυτο έλεγχο, μέσα από τη σταθερότητα και τη συγκέντρωση του νου.