ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

ατομικές συνεδρίες

σιάτσου 
ρεφλεξολογία
διατροφή
rejuvance
bowtech
ανθοϊάματα Μπαχ
μασάζ 


σιάτσου

 Η λέξη σιάτσου/ shiatsu είναι σύνθετη και σημαίνει πίεση με το δάκτυλο. Με τις κατάλληλες πιέσεις στους μεσημβρινούς ελευθερώνεται η ροή της ενέργειας και επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι ρίζες του σιάτσου ξεκινούν από τις αρχαίες φιλοσοφικές και θεραπευτικές παραδόσεις της μακρινής Ανατολής. Σήμερα είναι πλέον μια αυτόνομη μέθοδος θεραπείας με ευρεία εφαρμογή σε όλο τον κόσμο.

Η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι παρατεταμένες πιέσεις πάνω στους μεσημβρινούς αλλά και σε άλλες ενεργειακές δομές του σώματος, ώστε η ενέργεια (ki) να κυκλοφορήσει ελεύθερα σε όλο το σώμα και να προωθηθεί η διαδικασία της αυτοθεραπείας μέσω της εξισορρόπησης της κυκλοφορίας της ενέργειας του σώματος.

Θεραπεύει ενοχλήσεις του πεπτικού συστήματος, δυσκοιλιότητα, δυσμηνόρροια, αϋπνία, θλάσεις μυών, κεφαλαλγίες, μυϊκούς σπασμούς και φλεγμονές των νεύρων, οσφυαλγίες, πόνους στην πλάτη, ρευματικά.                              


ρεφλεξολογία

 

 

Η ρεφλεξολογία είναι μια πανάρχαιη ολιστική φυσική επιστήμη. Πρόκειται για μια συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδο που βασίζεται στην ύπαρξη δέκα αντανακλαστικών καναλιών (μεσημβρινοί) που διαπερνούν το σώμα μας. Τα κανάλια αυτά ξεκινούν και καταλήγουν σε ακριβείς μικρογραφίες του σώματος, όπως τα πέλματα, οι παλάμες και τα αυτιά. Οι μικρογραφίες αυτές είναι γεμάτες με σημεία ευαίσθητα που είναι έτοιμα να μας δώσουν μηνύματα για την κατάσταση του οργανισμού, αλλά και να στείλουν ερεθίσματα σε αυτόν, ώστε να επιτευχθεί η ενεργοποίηση και η αυτοθεραπεία του.

Η κάθε πάθηση εκδηλώνεται όταν παρεμποδίζεται η ενέργεια σε κάποιο κανάλι. Με τις κατάλληλες πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία ξεμπλοκάρεται, βελτιώνονται οι λειτουργίες του οργανισμού και τα αρνητικά συμπτώματα υποχωρούν.

Η ρεφλεξολογία ανακαλύφθηκε και χρησιμοποιήθηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ανθρώπου, σαν φυσικός και πρακτικός τρόπος αντιμετώπισης των διαφόρων προβλημάτων. Στον σύγχρονο κόσμο, η ρεφλεξολογία έρχεται και συμπληρώνει την κλασική ιατρική και χρησιμοποιείται ευρέως και σε νοσοκομεία.

Θεραπεύει προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, προβλήματα πέψης, δερματικά προβλήματα, ημικρανίες, πονοκεφάλους, οιδήματα στα πόδια, πόνους περιόδου, άγχος, αϋπνία, δυσκοιλιότητα, ενοχλήσεις στη μέση και πολλά άλλα.

                         


rejuvance

Το rejuvance είναι το «φυσικό lifting» προσώπου.

 

Η τεχνική rejuvance απαλλάσσει του μύες του προσώπου, λαιμού, κρανίου και ώμων από την ένταση. Δρα άμεσα στο συνδετικό ιστό αποκαθιστώντας την ελαστικότητα και την ευλυγισία του. Το αποτέλεσμα είναι το πρόσωπο να αποκτά καθαρή, ελαστική και διάφανη όψη. Οι μικρές ρυτίδες, κεφαλαλγίες, πόνοι της γνάθου και δυσκαμψία των ώμων εξαφανίζονται μέσα σε έξι συνεδρίες.

Χρησιμοποιείται παγκοσμίως από ανθρώπους της τηλεόρασης και του θεάματος πριν από φωτογραφήσεις και καλλιτεχνικά γεγονότα.

Πρόκειται για μια ολιστκή αναζωογονητική και ανώδυνη τεχνική χαλάρωσης και ευεξίας που εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, κεφάλι και αυχένα με λεπτούς χειρισμούς μάλαξης (δακτυλοπίεσης) χωρίς τη χρήση υλικών ή μηχανημάτων, παρά μόνο με τα χέρια του εκπαιδευμένου θεραπευτή. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και αισθητάκαι πιο συγκεκριμένα, το δέρμα:

 • δείχνει πιο σφριγηλό και ενυδατωμένο (σαν να έχει γεμίσει από μέσα)
 • αποκτά ξανά ελαστικότητα, οι βαθιές ρυτίδες απαλύνονται αισθητά ενώ οι λεπτές ρυτίδες βελτιώνονται ή εξαφανίζονται
 • φαίνεται πιο υγιές, φωτεινό, λαμπερό και ροδαλό (λόγω της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος και της καλύτερης οξυγόνωσης των κυττάρων)
 • ρυθμίζεται η λιπαρότητα, μικραίνουν οι πόροι
 • απαλύνονται οι μαύροι κύκλοι
 • απελευθερώνονται εντάσεις που συσσωρεύονται στους μύες

Ως αποτέλεσμα εσείς δείχνετε πιο ήρεμη, όμορφη και νέα σε σχέση με πριν!

Εκτός όμως από τα αισθητικά αποτελέσματα ηρεμεί το νευρικό σύστημα προσφέροντας:

 • βαθιά χαλάρωση
 • αίσθημα ευεξίας, χαράς και αυτοπεποίθησης

Και δρα ανακουφιστικά:

 • σε πονοκέφαλο, ημικρανία
 • σε πόνους αυχένα
 • αϋπνία
 • στρες, νευρικότητα

                            


bowtech

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BOWTECH

 

Η Τεχνική Bowen είναι μια ολιστική, ήπια θεραπευτική μέθοδος με δυναμικά αποτελέσματα. Εφαρμόζεται με ασφάλεια σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση.
Χρησιμοποιείται με επιτυχία πάνω από 50 χρόνια για την αντιμετώπιση πολλών δυσλειτουργιών του σώματος.
Η Τεχνική Bowen είναι υπόδειγμα απλότητας. Επιτυγχάνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα.
Η Τεχνική Bowen αναγνωρίζεται παγκόσμια για τη δύναμη της να επιφέρει ριζικές αλλαγές στην ποιότητα ζωής του ατόμου. Παράλληλα θεωρείται ως μια από τις καλύτερες αγωγές και στον τομέα της πρόληψης.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ BOWTECH

Το Bowtech αποτελείται από μια ακολουθία ήπιων κινήσεων μεγάλης ακριβείας, που εφαρμόζονται με τα χέρια με καθορισμένη σειρά πάνω στους μύες, τους τένοντες και το συνδετικό ιστό, σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.
Μεταξύ των κινήσεων αυτών υπάρχουν τακτικές παύσεις, ώστε να δοθεί χρόνος στο σώμα να ανταποκριθεί στην τεχνική. Συνήθως εφαρμόζεται πάνω από ελαφρά ρούχα, με το δέκτη ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι.
Το Bowtech επιφέρει στο σώμα βαθιά χαλάρωση, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και αποβολή των τοξινών. Διεγείρει και ενισχύει την αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού με εντυπωσιακά δυναμικό τρόπο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ BOWTECH

Ο Thomas Ambrose Bowen (1916-1982) εμπνεύστηκε και τελειοποίησε την τεχνική τη δεκαετία του ’50 στη Βικτώρια της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με έρευνα της κυβέρνησης της Βικτώρια το 1975 για τους επαγγελματίες των συμπληρωματικών μεθόδων υγείας, ο Tom Bowen δεχόταν περί τους 13.000 ασθενείς το χρόνο.
Το 1974 ο Tom Bowen προσκάλεσε τους οστεοπαθητικούς Oswald και Elaine Rentsch για να μελετήσουν μαζί του την τεχνική. Για τα επόμενα τρία χρόνια οι Rentschs εκπαιδεύτηκαν και κατέγραφαν συστηματικά την τεχνική του.
Το 1987 ίδρυσαν την Ακαδημία Bowtech Αυστραλίας, με σκοπό να διατηρηθεί και να διδαχθεί η τεχνική στην αυθεντική της μορφή σ’ όλο τον κόσμο.

Το Bowtech είναι ολιστική θεραπευτική μέθοδος ήπια, ασφαλής και αποτελεσματική

Μια τεχνική που διεγείρει και ενισχύει δυναμικά την αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού.
Μια φυσική αγωγή για τη βελτίωση και τη διατήρηση της καλής υγείας και ευεξίας.
Μια μέθοδος ιδανική για όλους, από νεογνά μέχρι ηλικιωμένους, αθλητές, εγκύους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σε τι διαφέρει το Bowtech από το παραδοσιακό μασάζ ;
Το Bowtech διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά του σε πολύ λίγες συνεδρίες. 
Δεν βλάπτει και μπορεί να φέρει μόνιμη ανακούφιση γρήγορα. Η εργασία εκτελείται με τον πελάτη ξαπλωμένο σε τραπέζι ή καθισμένο σε καρέκλα. Ο πελάτης παραμένει ντυμένος και δεν χρησιμοποιείται λάδι ή λοσιόν.

Mερικές από τις καταστάσεις που ανταποκρίνονται θετικά στη θεραπεία είναι:

 • Προβλήματα αυχένα και ώμων
 • Αθλητικές κακώσεις
 • Συμπτώματα άγχους και έντασης
 • Ραχιαίοι πόνοι
 • Ισχιαλγία
 • Επικονδυλίτιδες (ΚδΙ)
 • Γυναικολογικά προβλήματα
 • Ημικρανίες, πονοκέφαλοι
 • Προβλήματα νεφρών
 • Ακράτεια ούρων
 • Πεπτικές διαταραχές
 • Δυσκαμψίες αρθρώσεων
 • Προβλήματα λεκάνης
 • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
 • Προβλήματα προστάτη
 • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 • Προβλήματα κροταφογναθικής άρθρωσης

                       


ανθοϊάματα Bach

 

Τα ανθοϊάματα του Μπαχ ανήκουν στις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους που λειτουργούν σε ενεργειακό επίπεδο.

Το ενεργό συστατικό του ιάματος και ο τρόπος δράσης του δεν είναι κάποια ανιχνεύσιμη ουσία αλλά η ίδια η ζωτική δύναμη των φυτών που μας βοηθά -κινητοποιώντας τη δική μας ζωτική δύναμη- να περιορίσουμε τα αρνητικά συναισθήματα και τις νοητικές εντάσεις που κλονίζουν την άμυνα του οργανισμού και υπονομεύουν την υγεία μας.

ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ

Η ανθοθεραπεία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του 1930 από τον Άγγλο γιατρό Έντουαρντ Μπαχ. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο του Μπέρμινχαμ και υπηρέτησε ως παθολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου. Εξειδικεύτηκε στη βακτηριολογία και παρασκεύασε 7 στοματικά εμβόλια που βοήθησαν πολύ τους ανθρώπους που έπασχαν από εντερικές νόσους. Η επαφή του με την ομοιοπαθητική του έδωσε τη δυνατότητα να μελετήσει τον άνθρωπο σε επίπεδο ιδιοσυγκρασίας.

Για τον Μπαχ αρρώστια είναι η σύγκρουση ανάμεσα στην ψυχή και το σώμα που κάποια στιγμή θα σωματοποιηθεί. Η σωματική μας υγεία εξαρτάται από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις διάφορες καταστάσεις. Μια αρνητική αντιμετώπιση επηρεάζει και το σώμα και τα γεγονότα της ζωής μας.

Ο Μπαχ νοιώθοντας ότι το πεδίο αναζήτησης των φαρμάκων του θα ήταν η φύση, γύρισε την ύπαιθρο της Αγγλίας και άρχισε να πραγματοποιεί το όραμά του: να διαμορφώσει μια απλή θεραπευτική μέθοδο με υλικά από τη φύση, που θα εστίαζε στα αίτια της ασθένειας και όχι στα συμπτώματά της. Ύστερα από μελέτες διατύπωσε την άποψη ότι τα άνθη ορισμένων φυτών είχαν το καθένα μια ξεχωριστή θεραπευτική δύναμη που απευθυνόταν σε μια συγκεκριμένη αρνητική κατάσταση, π.χ. φόβο, θλίψη, απαισιοδοξία, ζήλια κ.λπ. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ολοκληρώσει τη μέθοδό του δημιουργώντας συνολικά 38 διαφορετικά ανθοϊάματα που αποτέλεσαν το φαρμακείο του.

Εκτός από αυτά, συνέθεσε και το θεραπευτικό σχήμα Rescue Remedy, προκειμένου να καλύψει κάτι ξαφνικό, μια κρίση, ένα γεγονός επείγον.

ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΩΝ

Τα ανθοϊάματα, αν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, βοηθούν στην αναβάθμιση της προσωπικότητας και γίνονται καταλύτες σε μια διαδικασία αυτοεξέλιξης, ανάλογα με τις επιθυμίες και τους στόχους ζωής του ατόμου. Δεν αντιμετωπίζουν τη σωματική ασθένεια άμεσα, αλλά αποκαθιστώντας την αρμονία στο νου, επιτρέπουν στις φυσικές άμυνες του σώματος να ενεργήσουν πιο εύκολα. Τα θεραπευτικά ιάματα μπορούν να χορηγηθούν σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος παρενεργειών και δεν προκαλούν εθισμό.

Ο Έντουαρντ Μπαχ είχε πει για τη δράση των ιαμάτων και για τη θεραπεία: “Τα ανθοϊάματα έχουν τη δυνατότητα σαν την ωραία μουσική, ή ό,τι άλλο που μας ανυψώνει και μας δίνει έμπνευση, να υψώνουν την ίδια μας τη φύση και να μας φέρνουν πιο κοντά στην ψυχή μας, χαρίζοντάς μας έτσι ειρήνη και ανακούφιση. Δεν θεραπεύουν επιτιθέμενα κατά της ασθένειας, αλλά πλημμυρίζοντας το σώμα μας με τις όμορφες δονήσεις της ανώτερης φύσης μας, στην παρουσία της οποίας η αρρώστια λιώνει και χάνεται όπως το χιόνι στη λιακάδα. Δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία παρά μόνο αν υπάρξει αλλαγή στη νοοτροπία, ειρήνη στο νου και εσωτερική ευτυχία”.

                        


 μασάζ

τάι μασάζ:

Οι ρίζες αυτής της τεχνικής μασάζ προέρχονται από την Ινδία. Στη σημερινή Ταϋλάνδη έφτασε με τους Ινδούς μοναχούς που διέδιδαν το βουδισμό. Στα βουδιστικά μοναστήρια της Ταϋλάνδης οι μοναχοί θεράπευαν τους ασθενείς με αυτή την τεχνική. Στηρίζεται στη θεωρία των σεν, δηλαδή στα ενεργειακά κανάλια του σώματος (μεσημβρινούς) μέσω των οποίων κυκλοφορεί η ενέργεια (prana – chi -qi). Ο γνώστης αυτής της τέχνης χρησιμοποιεί τους αντίχειρες, τις παλάμες, τους αγκώνες τα γόνατα και τα πέλματα του για να ξεμπλοκάρει τυχόν μπλοκαρίσματα στην ενέργεια.
Ωφέλειες: περιορισμός του στρες και των εντάσεων, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, μεγαλύτερη ευλυγισία στο σώμα, θεραπεία μακροχρόνων τραυματικών και μυϊκών πόνων Εφαρμόζεται με το σώμα ντυμένο με λεπτά και άνετα ρούχα (κατά προτίμηση βαμβακερά)

λεμφικό μασάζ:

Πρόκειται για μια ειδική τεχνική αποκατάστασης η οποία γίνεται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος με στόχο να διεγείρει τους λεμφαδένες και να διευκολύνει την κυκλοφορία του λεμφικού υγρού μέχρι να επιστρέψει στην κυκλοφορία του αίματος. Η διέγερση αυτή γίνεται με δονήσεις και ειδικές τεχνικές πίεσης στους λεμφαδένες και η διευκόλυνση της λεμφικής κυκλοφορίας ονομάζεται παροχέτευση γίνεται από την περιφέρεια προς το κέντρο του σώματος. Επειδή το λεμφικό μας σύστημα επιφορτίζεται από τοξίνες του περιβάλλοντος αλλά και ενδογενείς π.χ. φυτοφάρμακα, νέφος, στρες, κακή διατροφή κ.λπ., το λεμφικό μασάζ γίνεται πλέον αναγκαίο για την εποχή μας.

θεραπευτικό ολιστικό μασάζ:

Συνδυάζει την επιστημονική γνώση της μάλαξης από επικυρωμένο φυσιοθεραπευτή, με την ολιστική προσέγγιση του ατόμου. Προσφέρει μέγιστο αυτοθεραπευτικό αποτέλεσμα στο σώμα, αλλά παράλληλα διευκολύνει εξ ολοκλήρου τον ανθρώπινο οργανισμό να πετύχει τη συνολική και τέλεια χαλάρωση, εξισορρόπηση και φυσικό συντονισμό του.
Με την τεχνική του και εξειδικευμένες μαλάξεις, ο θεραπευτής επιδρά στο νευρικό σύστημα του θεραπευόμενου, ώστε να γίνει αποκατάσταση του οργανισμού, βελτιώνοντας μυϊκές, κινητικές, ψυχοσωματικές αδυναμίες. Δηλαδή το μασάζ επιδρά μυϊκά, νευρικά, κυκλοφοριακά και ενεργειακά. Το αποτέλεσμα είναι να αρχίσει να ισορροπεί η ροή της ενέργειας στο σώμα, να εξαλείφονται οι μυϊκοί πόνοι, και να αισθανόμαστε πιο εύκαμπτοι και χαλαροί.

χαλαρωτικό μασάζ:

Είναι μασάζ από έμπειρο φυσιοθεραπευτή. Επιδρά σε όλο το σώμα μυϊκά, νευρικά, κυκλοφοριακά και ενεργειακά. Ρίχνοντας την πίεση του αίματος, χαλαρώνουν οι μύες και η κατάσταση ηρεμίας που απορρέει, μας φέρνει μια αναζωογονητική διάθεση. Η όλη διαδικασία προκαλεί ένα ευχάριστο και χαλαρωτικό συναίσθημα. Το σώμα αρχίζει να δουλεύει σωστά και η δύναμη της βαρύτητας ρέει ομαλά και ισορροπημένα.
Διώχνει κάθε στρες, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα ώστε να μας δώσει ώθηση να εργαστούμε το υπόλοιπο της ημέρας με ανανεωμένη διάθεση.

προγεννητικό μασάζ:

Το μασάζ αυτό αποτελεί μια θαυμάσια συμπληρωματική επιλογή για προγεννητική φροντίδα που θα απαλύνει τα καθημερινά ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης.

Οφέλη του προγεννητικού μασάζ:

 • βοηθά στη σταθεροποίηση των ορμονικών επιπέδων
 • τονώνει την κυκλοφορία της λέμφου και μειώνει την κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα σε πόδια/χέρια
 • ανακουφίζει από το stress/άγχος
 • βοηθά στη διαχείριση του πόνου και πονοκεφάλων
 • βελτιώνει την ευελιξία και το εύρος των κινήσεων
 • χαλαρώνει τους μύες
 • τονώνει την κυκλοφορία του αίματος
 • μειώνει την αρτηριακή πίεση
 • ανακουφίζει από το αίσθημα κόπωσης
 • απαλύνει τους μυικούς πόνους της μέσης, του αυχένα και της πλάτης